A kerecsensólyom (Falco cherrug) védelme a Kárpát-medencében (LIFE06 NAT/H/000096)
Magyar  |  English  |  Slovenský  |  Română
Adatvédelem  |  Impresszum  |  Kapcsolat
Belépés
felhasználó
jelszó
belépésregisztrációjelszó
LIFE  :  eredmények  :  a kerecsensólyom  :  monitoring  :  letöltés  :  linkek  :  galéria  :  sajtószoba  :  jeladós madarak
Legfrissebb híreink
Szeptember 16-18. között került sor a kerecsensólyom-védelmi LIFE-Nature program záró konferenciájára Egerben. A konferencián, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság által vezetett, és szakmailag az MME és Raptor Protection of Slovakia (RPS) által koordinált LIFE projekt eredményei mellett, a tíz országból érkezett, több mint hatvan résztvevő megismerhetett más, a faj európai elterjedési területén – elsősorban a környékbeli országokban – zajló kerecsensólyom-védelmi programokat is. (2010/09/23)
2009 októberének végén, egy műholdas jeladóval felszerelt kerecsensólyom, Dorottya, érkezett Nigerbe. A következő négy hónap nagy részét 25-50 kilométerre Zindertől észak-északkeletre töltötte (nagyjából Ész 14.00 Kh 09.00). A terület, ahol tartózkodott, javarészt sík, homokos terület. Az éves csapadék átlagban 300-400 mm. A fő termény a hausza gazdák által termesztett köles. A területhasználat másik fő típusa a pásztorkodás, amely a peul családokra jellemző. (2010/07/12)
Az EU LIFE Bizottsága támogatásra érdemesnek találta újabb kerecsenes pályázatunkat, amelynek célja egyrészt a jelenleg futó projekt tapasztalatainak átadása a román és bolgár kollégáknak, másrészt többek között a szigetelések folytatása a legveszélyesebb helyeken Magyarországon, és egy áramszolgáltató mint partner bevonásával Szlovákiában. A projekt keretében sor kerül a szélerőművek hatásának és a zsákmányállat összetétel vizsgálatára is. (2010/06/21)
Három hónap intenzív gyógyítás nem volt elegendő a sólyom megmentésére. Sajnos, a kerecsensólyom – egy világszerte veszélyeztetett faj példánya nem térhetett vissza a természetbe. A madár komoly műtéten esett át, azonban állapota nem javult és feltehetően bakteriális fertőzés következtében 2010 januárjának elején elpusztult. (2010/01/28)
Oldal letöltések száma: 1387879
Legutóbbi frissítés: 2014/04/28
Kerecsensólyom-konferencia 2010 >>
Szeptember 16. és 18. között került megrendezésre - a LIFE-Nature "Kerecsensólyom-védelem a Kárpát-medencében" elnevezésű természetvédelmi program záróeseményeként - egy nemzetközi kerecsensólyom-védelmi konferencia, amelynek keretében a négy éven át tartó magyar-szlovák program eredményeinek bemutatása mellett, más - a faj védelmével foglalkozó - nemzetközi programok is bemutatkoztak.

A 2010-es krecsensólyom-védelmi LIFE program zárókonferenciájának anyagai >>

Request to authors >>

Resolution of the Saker Conference in Hungary - Final >>

EU gratuláció a konferencia megrendezéséhez >>

A konferencia programja és az előadások absztraktjai >>

Regisztrált részvevők listája >>
Projektleírás - Bevezető >>
A populáció csökkenésének jelenleg feltételezett okai >>
A projekt céljai >>
Tevékenységek és módszerek >>
Várt eredmények >>
Projektterület >>
Partnerek >>
Támogatók >>
© A kerecsensólyom (Falco cherrug) védelme a Kárpát-medencében (LIFE06 NAT/H/000096)
Az oldalon található információk és adatok program tulajdonát képezik, azok és részeik bármilyen
formában való utánközlése vagy felhasználása kizárólag a programvezető írásos engedélyével lehetséges.